‘t Spinneke

Spelotheek

Een ruimte waar we speelgoed aanbieden. Een speeleiland waar het speelgoed kan uitgetest worden of waar men zich gewoon kan amuseren. Een ontmoetingsruimte waar men ideeën kan uitwisselen en een praatje maken.
Een inforuimte.
Uitlenen en uitproberen van kleine hulpmiddelen. Kleine dingen die het leven aangenamer maken.
Uitlenen van rolstoelfietsen

Snoezelruimte

Verschillende ruimtes waar men zich actief (voelen,springen,muziek,enz.) en passief (vb. waterbed met zachte muziek) kan ontspannen.

‘t Spinneke en Zevenbergen

’t Spinneke in Kontich werd in 2005 opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers met een duidelijke missie: personen met een beperking samen met hun familie of begeleiders de gelegenheid geven om in een fijne omgeving te spelen, informatie te geven en te ontspannen.

’t Spinneke groeide doorheen de jaren uit tot een plek om te snoezelen en te spelen. Er zijn een aantal aangepaste ruimtes waar je zowel actief als passief kan ontspannen. Daarnaast is er een spelotheek; een ruimte waar je speelgoed kan uitproberen, ontlenen of je gewoon kan amuseren. ’t Spinneke is bovendien een plek waar je terecht kan voor informatie omtrent verschillende hulpmiddelen en waar je aangepaste fietsen kan ontlenen.

Na heel wat jaren van hard werken en ’t Spinneke te laten groeien tot wat het vandaag is, ging de vzw op zoek naar een partner om de fakkel door te geven. Een partner die de eigenheid van de vzw respecteert en de waarden verder kleur blijft geven. Zo kwamen ze bij Zevenbergen (Emmaüs) als passende match. Sinds 2024 is de Zevenbergse familie dan ook officieel een lid én een uitdaging rijker!

De vrijwilligers die de werking jarenlang hebben gedragen, blijven ook nu actief en zorgen nog steeds mee voor de verdere ontwikkeling van ’t Spinneke. Nieuw is wel dat een medewerker van Zevenbergen de dagelijkse werking samen met deze vrijwilligers coördineert. Deze coördinator, Hanne Vanduffel, is sinds november actief in ’t Spinneke. Inhoudelijk wordt zij ondersteund door een multidisciplinaire stuurgroep van Zevenbergen.

www.zevenbergen.be